Хидролизиран телешки колаген

Колагенът представлява 1/3 от протеина в тялото ни. Намира се в съединителните тъкани, костите и заема 75 % от сухото тегло на кожата. За съжаление поради редица причини ние лесно губим този ценен елемент.  

– с възрастта естественото производство намалява

– при дехидратация

– при неправилно хранене

– при стрес и хормонален дисбаланс

– при дефицит на вит. C, тъй като участва пряко в производството на собствен колаген

 

Най- подходящият колаген, който тялото ни разпознава и използва е именно телешкия. Защо хидролизиран? Хидролизата е химичен процес, който разгражда колагена на по-малките му части – аминокиселини или така наречените пептиди, който са по-лесно разтворими и усвояеми от организма.

  • Здрава кожа 

След многобройни клинични изследвания е установено, че добавките с колаген увеличават хидратацията и еластичността на кожата, като забавят стареенето.

  • Здрави стави

Колагенът доказано укрепва здравето на костите и хрущялната тъкан. Намалява болката в ставите и допринася за тяхната плътност и гъвкавост

  • Здрава храносмилателна система

Колагеновите пептиди регулират секрецията на стомашните сокове, което ни предпазва от язви и други храносмилатени проблеми, причинени от висококиселинна среда. Глутамина, съдържащ се в колагена, предотвратява възпаление на чревната стена и поддържа лигавицата здрава.

  • Здрава коса и нокти

Нарастват клиничните проучвания, в които се доказва, че колагенът укрепва структурата на косата и ноктите. Значително заздравява косата и подпомага растежа на здрави нокти.

  • Помага в борбата с целулита и излишните килограми

 

Колагенът не съдържа никакви мазнини, което го прави протеин под най-чиста форма и е подходящ за всякакви хранителни режими. При редовната му употреба, структурата и еластичността на кожата се подобряват, което прави целулита по-малко видим.

 

  • Повишена мускулна маса

Комбинацията от колагенови пептидни добавки и силови тренировки може да спомогне увеличаване на мускулна маса и сила.

Може да си набавите необходимия дневен прием чрез нашите продукти Upgrade U или Beauty U, като е препоръчително да ги комбинирате за оптимални резултати